Welcome to Holland

Welcome to Holland, omdat het een mooi verhaal blijft

Het verhaal zelf stamt al uit 1987. Ooit geschreven door Emily Perl Kingsley en oneindig vaak gekopieerd, geciteerd en herhaald. Toch blijft ‘Welcome to Holland’ troost bieden, herkenning geven en inspireren. Niet alleen aan nieuwe ouders, maar ook aan door de wol geverfde ouders die af en toe een steuntje in de rug nodig blijven hebben.

Het verhaal gaat over een gedroomde én geplande reis naar Italië, die niet doorgaat omdat de reizigers onverwacht in Holland landen. Ze moeten afscheid nemen van de Michelangelo en Venetië en in plaats daarvan leren houden van Rembrandt en windmolens.
Een mooi beeld van hoe het leven verandert als je onverwacht een zorgintensief kind krijgt. Je zult nieuwe reisgidsen moeten kopen en leren kijken naar wat er wel is. Holland is niet minder dan Italië, maar wel anders…

Welcome to Holland

Deze getekende video-versie van het bekende verhaal is mooi en to-the-point. Laat je opnieuw inspireren en troosten. En realiseer je dat we, ouders van zorgintensieve kinderen, allemaal moeten leren leven met het besef dat onze droom over de reis naar Italië nooit zal uitkomen en dat die pijn nooit echt weg zal gaan. Maar dat dat niet betekent dat we ongelukkig zijn.

Kijk je mee? 

Lees ook wat niemand weet over een het leven met een zorgintensief kind, maar wat Elise toch probeert uit te leggen.