contacttent

Denken in wat wel kan als het onmogelijk lijkt

Veel ouders hebben verdriet omdat een bezoek aan hun kind al wekenlang niet kan. Maar heel langzaam gaan de deuren een beetje open en ontstaan er mooie ideeën over hoe het wel kan.

Zo laat het Rode Kruis zien dat ze echt een noodhulporganisatie zijn. Ook in deze crisistijd. Want samen met woonvoorziening Schoonvelde van zorginstelling Cosis, een plek waar mensen met een verstandelijke beperking wonen, gaan ze een proef uitrollen. Ze gaan een tent neerzetten waar ouders en naasten van mensen met een beperking weer contact kunnen hebben met elkaar. De contacttent.

Susan van Geijn, werkzaam voor de evenementen bij het Rode Kruis, vertelt bij het item dat RTV Drenthe hierover maakte: ‘We willen de zorginstellingen ondersteunen om te zorgen dat er weer contact is met hun dierbaren. Oorspronkelijk hoort dit niet bij ons werk, maar wij zijn een noodhulporganisatie en er is nu crisis dus kijken we hiernaar.”

Zo zie je maar dat het altijd fijn is om te denken in mogelijkheden. En de contacttent is het bewijs dat het ook kan. Laten we hopen dat de proef slaagt en dat er veel contacttenten worden opgezet zodat we weer wat dichter bij onze kinderen kunnen zijn.

Ook Merel zou zo graag haar zus weer eens willen zien. Het doet dan ook pijn als ze een appeltaart aflevert en weet dat ze Hester niet kan zien.