vaccineren

Soms kan je je kind gewoon niet laten vaccineren

De zin ‘we doen het voor de kwetsbaren’ zal voor ouders van een zorgintensief kind een doorn in het oog zijn. Ze kunnen deze zin vaak niet meer horen. En ik geef ze geen ongelijk.

De medische achtergrond van hun kind bepaalt namelijk dat ze geen vaccinatie kunnen halen. Want dat brengt te grote gezondheidsrisico’s met zich mee. En ja, dat risico wil je nu eenmaal als ouder niet nemen. Het gaat om je kind. Vaccineren is dus nog niet zo vanzelfsprekend als sommige mensen beweren.

Uitjes

Maar naast dat het risico van vaccineren groot is, is er nog iets aan de hand. Namelijk het isolement waar zowel het kind als de ouders in terecht komen. Want doordat er geen coronacheck kan worden getoond,  kunnen ze er niet op uit. Voor sommige kinderen is zelfs een test afnemen niet mogelijk.

Claudia is moeder van Wouter die om medische redenen niet gevaccineerd kan worden. Claudia: ‘Op goede dagen eten we patat in het zwembad of doen we zijn rolstoel achter de fiets en gaan ergens uit eten. Het zijn de enige uitjes die hij heeft en door de coronapas kan dat niet meer.’ (bron: Libelle)

Of deze tweet waarin een vader van een zorgintensief de vraag stelt:

Niemand heeft het antwoord. Jij?

Oproep

Het is een vergeten groep. Door meer verhalen te delen van gezinnen wiens zorgintensieve kind niet gevaccineerd kan worden, willen we aandacht voor ze vragen. Heb jij zo’n verhaal en wil je dat delen? Dan horen we graag van je.

 

covers Lotje&coWe vragen al lang om aandacht voor een vergeten groep, jullie. Dat doen en deden we aan de hand van verhalen. Omdat we geloven in de kracht van het verhaal. Wil je meer verhalen lezen dan zijn daar nog onze tijdschriften die je kunt bestellen.