snotneus

Met snotneus wel naar school

De basisscholen zijn weer open en volgende week ook de middelbare scholen. Maar niet iedereen mocht naar school. En dat was verdrietig en lastig. Verdrietig omdat je kind weer haar/zijn vriendjes wil zien en iets te doen wil hebben. En lastig omdat ook jij als ouder wel weer eens een beetje me-time wil hebben.

Alleen al een snotneus was voldoende om  je kind buiten de schooldeur te houden. Terwijl er zoveel kinderen zijn met chronische klachten, zoals hooikoorts of astma. Maar gelukkig komt daar nu verandering in. We lezen namelijk dat je als ouders een test kunt aanvragen als je kind een snotneus heeft. Je hebt momenteel wel nog een doktersverklaring nodig om naar school te mogen met een snotneus. De jeugdarts verbonden aan de school, speelt hier ook een rol bij.

Heb jij dus een kind met een snotneus die tot voor kort niet naar school mocht? Of vraag je je af hoe het volgende week op het V(S)O moet gaan?  Neem dan contact op met de GGD en vraag een test aan.

We zijn reuze benieuwd hoe dit in de praktijk uitpakt. Laat het ons weten via de Facebookpagina Wat Niemand Weet of stuur ons een berichtje via vertel@pickourbrain.nl.