zorgpauze

Neem af en toe een zorgpauze, juist deze zomer

Yes, de zeilschool is open! En heeft een geruststellend corona-protocol opgesteld. Dus durfden we het aan om Simeon én Daniël er naar toe te laten gaan. Om ze de zeilweek waar ze al tijden naar uitkeken, ook te gunnen. En onszelf ook. Want pas toen we ze na een laatste zwaai achter lieten en samen in de auto stapten, drong het echt tot me door wat die week zeilschool betekende.

Ik hoefde een week lang even niet Daniël z’n doorlopende vragenstroom te beantwoorden. Even geen activiteiten te verzinnen, even geen een oogje in het zeil te houden bij al zijn dagelijkse handelingen. En even niet opletten of hij niet te veel zou eten.
Even geen schuldgevoel omdat hij toch weer te veel achter de laptop zit, kijkend naar z’n favoriete YouTubers. Even geen zorgen over dreigende oorontstekingen en het niet kwijtraken van z’n oordopjes.
Me niet ergeren aan de voortdurende schimmelinfectie op z’n voeten. Want waarom is zoiets simpels, bij hem altijd meteen weer groot en hardnekkig?

Een zorgpauze dus en het was heerlijk. Ik voelde hoe de de stress, de zorgen over en het zorgen voor van de afgelopen maanden nog in mijn lijf zaten en hoe ik langzaam kon ontspannen. Het was een weekje echt vakantie, ook al heb ik gewoon gewerkt.

een zorgpauze

Vakantie klinkt als een heerlijk woord, maar dat is het voor de meesten van ons niet – of niet altijd. En zeker dit jaar niet, want na al die maanden thuis, zijn de kinderen gewoon weer de hele dag thuis. Het is weer aan ons om te zorgen, te vermaken, te regelen, te organiseren en te doen.

Daarom mijn dringende advies: stap er af en toe even uit. Laat het zorgen deze zomer af en toe aan iemand anders over. Neem een zorgpauze. Dat hoeft echt niet meteen een hele week zeilschool of een ander vakantiekamp te zijn.
De dagbestedingen zijn open, PGB-ers mogen komen, opa en oma zijn blij dat ze er weer uit kunnen.
Een avondje samen op een terrasje aan de wijn, een middag samen luieren ergens op een picknickkleedje in de zon, een ochtend een boek lezen aan een tafeltje met de heerlijkste cappuccino van de stad. Doe het deze weken!

Want stel dat we in de herfst weer met elkaar opgescheept zitten. Dan moeten we dat wel vol kunnen houden. 

‘The power is in the Story’, Michelle Obama zei het al… En wat is nu leuker dan je eigen verhaal vertellen? Doe daarom mee aan onze workshop De Kracht van Bloggen op 25 september en leer (nog beter) hoe je je verhaal opschrijft.