tinder

Deze moeder van een zorgintensieve zoon gaat op Tinder

Je relatie gezond houden als je een zorgintensief kind krijgt, is ingewikkeld. Daten en checken hoe je in de markt ligt op een datingsite ook. Daarom heb ik het erbij gelaten, de zorg van elke dag gaat gewoon stug door en ik werd ook weer een jaartje ouder. Maar nu het eerder donker wordt buiten en ik in m’n eentje probeer warm te blijven binnen, trok ik toch weer aan de bel in ‘datingland’. Als je geen kaartje koopt, win je ook nooit eens de loterij.

Tinder

Aangezien best wat mensen die ik ken op Tinder zitten of hebben gezeten -al geven ze dat nooit toe, bekeek ik die site maar als eerste. Ik had de app nog net op mijn telefoon gezet met een foto van mijn vermoeide gezicht of ik werd al overspoeld door hartjes van mannen die blijkbaar allemaal wilden vissen in de Tinderplas. Niet wetend hoe ik door de foto’s heen moest gaan, kreeg ik het Spaans benauwd om per ongeluk hartjes terug te geven. Ik wilde al die mannen liefst eerst even rustig checken. Dus na 5 minuten heb ik die app er snel afgegooid. Ik  gaf het op door in gedachte meditatief tegen mezelf zeggen dat het oké was, dat IK oké was.

Een normalere datingsite

Toen Beer laatst voor zijn maandelijkse logeerpartij weg was en ik wat ruimte voelde, ben ik toch maar eens gaan kijken op een normalere datingsite. Ditmaal niet met een tekst waarin ik mijzelf direct neerzette als zorgmoeder op haar tandvlees van inmiddels 51 met een peuter van 20 naast een gezellige puber van 14 én met een harige roedel aan huisdieren. Nee, ik hield het kort en gaf aan wat ik zocht, een vent van dik tot dun tot een jaar of 60 (daarboven vond ik wel erg oud). Mijn wensen waren netjes en vredelievend correct. De hartjes stroomden weer binnen, maar hier hoefde ik er niet direct iets mee te doen, wat lekker rustig was. Berichten van mannen met ‘hé, leukerd’! die direct wilden chatten terwijl ze alleen een foto zagen, heb ik weggeklikt. Erg vleiend, maar een feestbeest mag ik mezelf niet noemen als ik maar één weekend per maand heb om aan de lampen te hangen. Zonder dat ik een gespecialiseerde oppas moet inhuren.

Hobby’s?

Ik besloot met één man iets meer in de diepte te gaan. Zijn foto’s waren veilig, geen knapperd maar het leek me het type die wel tegen een stootje kan. Toen hij vroeg wat ik allemaal leuk vond om te doen, noem het hobby’s, liep ik helemaal vast. Ik geloof dat ik iets heb geschreven over wandelen, muziek luisteren en uit eten gaan met mijn vriendinnen (wat niet vaak gebeurt, aangezien we daar maanden van tevoren met moeite een afspraak voor moeten vastleggen). Die vraag kwam hard binnen. Ik sta al zo lang in de overlevingsstand, dat ik moeite heb om aan te geven wat ik zelf leuk vind om te doen. Best heftig.

Nooit alleen

Die ene man is daarna afgehaakt, hij zei iets over het bewust hebben gekozen om geen kinderen te willen. Ik bedacht me dat ik zelf had moeten afhaken en nam mijn verse ‘leerervaring’ mee. Om vervolgens het profiel wel nog te laten staan maar er niets meer mee te doen.

Ik denk dat ik me er maar gewoon echt bij neer ga leggen dat het is zoals het is. Dat mijn leven enorm rijk is met wat ik doe, mijn kinderen, vrienden en familie. Een vent mag zich gelukkig prijzen met zo’n sterke vrouw, hoor ik de harige roedel aan huisdieren denken als ik ze een koekje geef. En gelukkig ben ik nooit alleen door Beer, ondanks dat hij ooit het huis uit zal gaan.

datingsiteJulie schreef al eerder over haar date-ervaringen. Lees haar kijk op relatieproblemen en hoe ze haar eigen dating-profiel zou willen omschrijven.