boeken

Deze boeken bieden troost, een lach en hoop

Het is koud, heel koud. Het beste plan is om een beetje lief voor jezelf te zijn en op de bank te kruipen. Potje thee erbij, kaarsjes aan en lezen maar. Gelukkig zijn er genoeg mooie boeken verschenen. Zoals deze 7 tips van boeken die wij de moeite van het lezen waard vinden.

boeken brus en zusBrus en zus – samen bijzonder

Auteur: Stephanie Kaars haar kinderen
december 2020

In dit autobiografische boek dat Stephanie met haar kinderen schreef, gaat ze op zoek wat iemand nou bijzonder maakt. Of juist niet. Want wanneer ben je eigenlijk bijzonder? Als je een gehandicapte zus hebt en dus een brus bent? Of ben je bijzonder als je die zus bent? Niels (7) en Ninte (11) zijn beiden bijzonder of zijn ze misschien toch gewoon? Een prachtig (voorlees)boek voor iedereen, of je nu zeven bent of honderdzeven.

 

boeken Het eigen lotHet eigen lot

Auteur: Kenzaburo Oe
Augustus 2020

Als zijn zoon wordt geboren met een zeer ernstige hersenafwijkin laten de artsen Vogel beslissen over leven of dood. Hun eigen mening steken ze niet onder stoelen of banken. Van inlevingsvermogen is weinig sprake. Maar ook hijzelf schrikt van het mismaakte kind. En hij zoekt troost bij een oude vriend: de whisky. De dagen na de geboorte worstelt hij met de beslissing die hij moet nemen. Het eigen lot is een oprechte en confronterende vertelling over een moeilijke beslissing waar je als ouder-van wellicht voor kan komen te staan.

 

Florian is nietboeken Florian is niet voorbij voorbij

Auteur: Mirjam Louwen van Bekkum
september 2019

Wat als je na twee kinderen een tweeling krijgt? Wat als blijkt dat één van twee het syndroom van Down heeft? Wat als hij ook nog meerdere afwijkingen heeft? Wat als hij overlijdt? Wat als je opeens een rouwende moeder bent? Het overkwam Mirjam allemaal. Dit is een verhaal over vasthouden en loslaten. Een verhaal over de inmense veerkracht van een moeder. Een verhaal dat laat zien dat zelfs uit zo’n groot verdriet ook hoop te putten valt.

 

boeken de achtste dagDe achtste dag

Auteur: Annemarie Haverkamp
maart 2019

In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt, nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.

 

angsthaasAngsthaas en de Anderen

Auteurs: Willemien Ebels & Ebel Vereijken

Ebel, de zorgintensieve zoon van Willemien, maakt tekeningen. Tekeningen van dieren die allemaal net anders zijn. Ze besluit de prachtige serie dierentekeningen te voorzien van een verhaal. Angsthaas en de Anderen is een aangrijpende fabel over de kracht van het anders zijn.

 

De juf die geen juf isboeken De juf die geen juf is

Auteur: Katrín Gudmundsson
december 2020

Gudmundsson heeft veel jongeren begeleid naar passend onderwijs. Van al hun verhalen heeft zij er 28 op papier gezet en gebundeld in dit boek. Het zijn verborgen verhalen achter de voordeuren. Verhalen vanuit de ziel over het dagelijks leven. Het zijn de verhalen achter het gedrag, wanneer we bereid zijn om zonder oordeel te luisteren en verder te kijken. Je leest hoe goede intenties verkeerd kunnen uitpakken. Hoe slechts één verkeerde keuze, impact heeft op de levens van velen. Het zijn ontroerende, schrijnende, inspirerende en soms grappige verhalen.

 

Wat Niemand Weet cover

Wat niemand weet

Heb je nog niet genoeg boeken als tip gekregen? Dan is er natuurlijk ook nog het boek vol verhalen over Wat Niemand Weet. Ook die verhalen bieden troost, een lach en hoop. Het zijn verhalen die al eerder zijn verschenen op onze website Lotje&co maar bij het 10-jarig jubileum en het stoppen van de stichting zijn gebundeld.

 

 

Heb jij nog tips voor boeken die we niet mogen missen? Laat het ons weten.

*We hebben een affiliate partnership met Bol.com. Dat houdt in dat we een klein percentage ontvangen voor ieder boek dat via een link van ons verkocht wordt. We investeren die opbrengst in ons platform Wat Niemand Weet, zodat het ten goede komt aan gezinnen met een zorgintensief kind.